Svenskarna är positiva till kooperativa företag

En klar majoritet av svenskarna har en positiv inställning till kooperativa företag. Yngre personer vill lära sig mer om det kooperativa företagandet, visar en ny Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av Svensk Kooperation.

Undersökningen visar att 62 procent är positivt inställda till den kooperativa företagsformen och endast 11 procent har en negativ inställning.

– Kooperativa företag utgör en viktig del av det svenska näringslivet, och de utgör den mest långsiktiga och hållbara företagsformen, säger Anders Källström, ordförande för Svensk Kooperation och vd för LRF i ett pressmeddelande.

Undersökningen visar också att det finns en stor okunskap kring den kooperativa företagsformen, trots att en stor majoritet av de tillfrågade vet att kooperativ är medlemsägda.

Vill du veta mer om kooperation?

Ta kontakt med Coompanion där du bor! Vi hjälper er att starta eller utveckla era idéer tillsammans. Vår rådgivning är kostnadsfri! Det är roligare och lättare att starta företag tillsammans med andra.

Hitta ditt närmaste kontor