Bli bättre på språkträning på jobbet

Hur kan man träna svenska på jobbet med bästa resultat? Nu bjuder ASF Akademin in sociala företag till en utbildning i språkutvecklande arbetssätt, som hjälper dem att stötta kollegor som lär sig svenska.

OBS! Just nu är utbildningen fullbokad! Men ni får gärna ställa er i kö ifall det blir några avbokningar eller fler platser. Skriv ett mail till sara.isaksson@coompanion.se så kontaktar vi er inom kort!

Utbildning: Språkutvecklande arbetssätt

27 januari (Göteborg) och 7 februari (distans via videolänk)
kl. 10.00-16.00

Utbildningen är kostnadsfri och ASF Akademin betalar resan.

Anmäl dig här

– Man lär sig inte språk bara för att man är på en arbetsplats, man måste också få chans att prata, säger Carina Blomgren på Forum Skill i Göteborg som utvecklat metoden.

Utbildningen utgår från metodmaterialet “Svenska på jobbet”, som de bland annat tagit fram utifrån de viktigaste kompetenserna som en arbetsgivare efterfrågar.

– Det är sådant som gäller för alla, inte bara de som är nya i Sverige. Så vi har översatt det till sju olika språk och ger exempel på hur det kan fungera i praktiken.

Utbildningen tar bland annat upp:

▪ Vilka är framgångsfaktorerna för att lära svenska på jobbet?
▪ Hur skapar vi en språkutvecklande arbetsmiljö?
▪ Hur kan handledare och kollegor stötta personer som lär sig svenska?
▪ Hur kan handledare och kollegor arbeta språkutvecklande med arbetsuppgifter och med generella arbetslivskompetenser?

OBS! För att ta del av utbildningen behöver ert företag skriva in sig i projektet ASF Akademin. Erbjudandet gäller endast arbetsintegrerande sociala företag.

Anmäl dig nu!

Har du några frågor?

Skicka dina frågor till sara.isaksson@coompanion.se