Årets UF-arbetslag prisades av Coompanion

Den 14 mars gick årets UF-mässa av stapeln i Kalmar sporthall, som fylldes med 150 innovativa UF-företag och över 4000 besökare. Under mässan utsågs Parallell UF, som säljer kundanpassade hoodies, till årets UF-företag. Smiling World, som utvecklat ett digitalt, pedagogiskt verktyg för att arbeta med FN:s hållbarhetsmål, fick pris för hållbart företagande. Coompanion Kalmars ordförande Mats Blomberg delade ut priset för årets arbetslag till Calmar International School, CIS. De har gett UF-programmet på skolan en tydlig verklighetsförankring och integrerat företagandet i andra ämnen. UF-företagen drivs oftast av tre till fem personer tillsammans vilket gör att företagarna får lära sig ett demokratiskt arbetssätt och att dra nytta av varandras kompetenser. Därmed har de goda grunder för att i framtiden driva sina affärsidéer i kooperativa företagsformer. Läs mer om UF-mässan!

Calmare Internationella skola fick pris utdelat av Coompanion Kalmars ordförande för årets bästa arbetslag på UF-mässan 14 mars.