Ska ni starta ekonomisk förening? Vad roligt! Vi hjälper er att komma igång med en mall för stadgar ekonomisk förening.

Mall för stadgar ekonomisk förening

Vi vill göra det så lätt som möjligt för er. Ta hjälp av vår kostnadsfria rådgivning – helt och hållet finansierad av Tillväxtverket.

Ladda ner mall för stadgar ekonomisk förening

Det är viktigt att det blir rätt från början när ni startar er förening. Här hittar ni en mall som hjälper er att skriva stadgar för ekonomisk förening.

Ladda ner

Ta hjälp av oss!

Vi har gratis rådgivning för alla som vill starta ekonomisk förening i Göteborgsregionen. Våra rådgivare hjälper er med allt från stadgar och affärsmodell till lönsamhet och marknadsföring.

Kontakta oss

Vem kan starta ekonomisk förening?

En ekonomisk förening bildas alltid av minst tre personer eller företag som vill samarbeta. Bostadsrättsföreningar och kooperativa hyresrättsföreningar är särskilda former av ekonomiska föreningar.

Medlemmarna kan delta som konsumenter, med egen arbetsinsats eller genom att använda föreningens tjänster. En ekonomisk förening kan även ha investerande medlemmar.

Hur gör man för att starta ekonomisk förening?

  1. Se till att ni är minst tre personer och bestäm er vad som är syftet med er ekonomiska förening. Boka en kostnadsfri rådgivning med Coompanion för att komma igång snabbt och enkelt!
  2. Skriv och besluta om stadgar. Stadgar kan beskrivas som föreningens regler och bestämmer vad verksamheten går ut på. Ladda ner vår mall för stadgar.
  3. Betala insatsen. Varje medlem i en ekonomisk förening ska betala en insats som beskrivs i stadgarna.
  4. Anmäl föreningen hos Bolagsverket på verksamt.se och betala avgiften. Komplettera uppgifterna om det skulle behövas och anmäl sedan verklig huvudman inom fyra veckor.
  5. Sätt igång! Ta hjälp av Coompanion för att få bästa möjliga start på er ekonomiska förening. Boka kostnadsfri rådgivning!