Vi hjälper er att starta ekonomisk förening. Hos Coompanion Göteborgsregionen får ni kostnadsfri rådgivning, oavsett om ni precis ska starta eller om ni kommit en bit på vägen.

Vi har samlat vanliga frågor om att starta ekonomisk förening. Ta hjälp av oss om ni har några frågor!

Boka rådgivning hos Coompanion Göteborgsregionen!

Vem kan starta ekonomisk förening?

En ekonomisk förening bildas alltid av minst tre personer eller företag som vill samarbeta. Bostadsrättsföreningar och kooperativa hyresrättsföreningar är särskilda former av ekonomiska föreningar.

Medlemmarna kan delta som konsumenter, med egen arbetsinsats eller genom att använda föreningens tjänster. En ekonomisk förening kan även ha investerande medlemmar.

Vad passar er? Boka en kostnadsfri rådgivning så hjälper vi er med just er affärsidé!

Varför ska vi starta ekonomisk förening?

Det finns flera företagsformer att välja, men vi tycker att ekonomisk förening är särskilt bra eftersom:

Har gör man för att starta ekonomisk förening?

Se till att ni är minst tre personer och bestäm er vad som är syftet med er ekonomiska förening. Boka en kostnadsfri rådgivning med Coompanion för att komma igång snabbt och enkelt!

Skriv och besluta om stadgar. Stadgar kan beskrivas som föreningens regler och bestämmer vad verksamheten går ut på. Här hittar ni mall för stadgar till ekonomisk förening.

Betala insatsen. Varje medlem i en ekonomisk förening ska betala en insats som beskrivs i stadgarna.

Anmäl föreningen hos Bolagsverket på verksamt.se och betala avgiften. Komplettera uppgifterna om det skulle behövas och anmäl sedan verklig huvudman inom fyra veckor.

Sätt igång! Ta hjälp av Coompanion för att få bästa möjliga start på er ekonomiska förening. Boka kostnadsfri rådgivning!

Har ni några frågor? Kontakta oss!

Vi hjälper alla i Göteborgsregionen som vill starta ekonomisk förening. Välkommen till oss på Yesbox, Göteborgs nya mötesplats för entreprenörer!

Kontakta oss

Läs mer om tjänster från Coompanion Göteborgsregionen