medarbetarövertagande vid ägarskifte

Dags för ägarskifte i företaget?

Funderar du på att sälja företaget eller kanske gå i pension? Vi hjälper dig att göra ett ägarskifte på ett sätt som blir bra för dig, företaget och medarbetarna. Coompanion ger dig kostnadsfri rådgivning och hjälper företaget genom hela processen – från start till att ägarskiftet är genomfört.

Ett bra alternativ är till exempel medarbetarövertagande, som gör att ni behåller kompetensen, kan säkra arbetstillfällen och fortsätta utvecklingen på orten.

Äger du ett företag och har funderingar på att överlåta din verksamhet, tveka inte att ta en kontakt med oss på Coompanion för ett förutsättningslöst möte. Vi kan berätta mer om olika alternativ till ägarskifte.

Är du anställd vid ett företag där det kan vara aktuellt att ni som är medarbetare tar över vid ett ägarskifte. Kontakta oss på Coompanion så kan vi berätta mer om vad ett medarbetarövertagande kan innebära.

Fråga oss om du vill veta mer om ägarskifte

ann uggla flodin

Ann Uggla-Flodin
projektledare

070-592 90 95
ann.uggla-flodin@coompanion.se

marie pettersson

Marie Pettersson
projektmedarbetare

070-592 06 01
marie.pettersson@coompanion.se

karina lindgren

Karina Lindgren
projektmedarbetare

076-10 20 730
karina.lindgren@coompanion.se

Läs mer om vårt projekt!

Vad innebär medarbetarövertagande?

I Fyrbodalområdet finns det idag mer än 5.000 företag där ägaren är över 60 år. Dessa företag sysselsätter långt fler personer. Inom en inte allt för avlägsen framtid kommer vissa av företagen att försvinna om de inte köps på traditionellt sätt eller verksamheten övertas av någon i familjen.

Men det finns alternativ och komplement till de traditionella formerna för ägarskifte. Medarbetarövertagande är ett sådant. När medarbetarna tar över en verksamhet skulle det i många fall innebära räddade arbetstillfällen och fortsatt utveckling för orten.

Lär dig mer!

Här hittar du fler filmer och tips på litteratur om medarbetarövertagande.

Coompanions sajt om medarbetarövertagande
www.personalovertagande.se
Läs mer

Kan vi göra det själva?
En tankeväckande dokumentär som behandlar ämnet: Varför lyser de demokratiska ideal som utgör grunden för det moderna samhället med sin frånvaro i företagsvärlden?
Titta här

Ett Sverige där anställda äger
En rapport av Sophie Nachemson-Ekvall. Nya ägandeformer är en del av lösningen på utanförskap, ekonomisk ojämlikhet och regionala obalanser.
Läs mer

Samverkanspartners

Microfonden Väst, Almi, Kommunerna i Fyrbodal.

Coompanion Fyrbodal har fått ett treårigt projekt (2020-2023) beviljat av Fyrbodals Kommunalförbund.