Starka tillsammans – ett nätverk som ger vingar

På kort tid har kooperativet TjugoSomSkapar utvecklat och byggt ett innovativt koncept som fått stort genomslag såväl lokalt som internationellt.

Det här är ett gäng kvinnliga företagare som är verksamma inom hantverk, kultur samt småskalig tjänste- o livsmedelsproduktion i Siljansnäs. De samverkar för att utveckla gemensamma produkter och tjänster, marknadsföra sig gemensamt, driva utvecklingsprojekt, utveckla idéer lokalt och regionalt och nå nya kundgrupper.

TjugoSomSkapar kännetecknas av vilja, kraft och energi och erbjuder paket, aktiviteter och evenemang inom besöksnäringen (natur, mat, kultur och hantverk). De har under sin korta tid hunnit genomföra olika evenemang, blivit kända genom media, deltagit på resemässa i Japan, paketerat sina produkter, utvecklat ett nytt koncept Arts & Craft Village och utvecklat samarbete med Visit Dalarna. Tillsammans har de fått företagandet och det lokala samhället att lyfta.

– Ett bra exempel på hur soloföretagare blir större tillsammans, som ett kooperativ!

Under #47KooperativaVeckan lyfter Coompanion goda exempel på kooperativa företag. Följ oss för fler inspirerande exempel!