Nytt projekt vill skapa en hållbar gigekonomi

Svenska företag kan ta en ledande roll i den växande gigekonomin. Med hjälp av nya plattformar kan uppdrag matchas bättre mot den kompetens som finns på marknaden. Det kan bli verklighet i ett nytt projekt mellan Coompanion, Arbetsförmedlingen och Handelshögskolan i Stockholm.

I dagens växande frilansekonomi behöver vi mer mångfald och större möjligheter för entreprenörer att gå samman och skapa värde tillsammans. Ett sätt att göra det är att skapa plattformar för att hjälpa dem att samarbeta, som bättre matchar uppdrag med entreprenörernas kompetens.

På så vis kan vi använda resurserna som finns mer effektivt och låta Sverige gå i framkant för en hållbar gig- och frilansekonomi. Då kan vi bli globala förebilder och ta en ledande roll.

Vinnova har beviljat finansiering för det nya projektet Cooperative Combinator, som drivs som ett samarbete mellan Coompanion Södermanland, Arbetsförmedlingen Jobtech och Handelshögskolan i Stockholm.

Fram till sommaren 2020 ska de tillsammans hitta fungerande affärsmodeller för en sådan plattform, forska i området och bygga upp kunskap för att det ska kunna bli verklighet.

Kontakta oss för mer information

Marcus Bergh, verksamhetsledare Coompanion Sörmland
070-4409818
marcus.bergh@coompanion.se