Kreativ företagssamverkan tar besökare till skogen

Kreativ företagssamverkan tar besökare till skogen

Djupt in i de dalsländska skogarna har konstnärer och hantverkare tillsammans skapat en plats som stärker både bygden och kreatörerna. Tack vare samarbetet vågade Malin Robertson Harén ta steget till eget.

I Fengersfors, i norra Dalsland har konstnärer och hantverkare sina ateljéer och verkstäder. Konsthallar, galleri, butik, café och bistro och återkommande arrangemang bildar ett levande kulturcentrum – under namnet Not Quite. Som företag är Not Quite en samverkan i form av en ekonomisk förening som skapat det fina besöksmålet i ett nedlagt pappersbruk.

Fotografen Malin Robertson Harén flyttade från New York till Fengersfors 2003 och har varit med sedan dess, nästan från början.

Foto: Simone PellegriniUnsplash

Not Quite startade 2001 av tio smeder och snickare som då gick på HDK Steneby, 2002 kom de till bruket, 2003 öppnade det för publik verksamhet som numera har närmare 30 000 besökare om året. Hon berättar vad det ger att arbeta tillsammans:

– Tack vare Not Quite kunde jag ta steget att starta eget. Förutom arbetskamrater och gemensam marknadsföring slapp jag investera så mycket. Jag kunde starta med bara kamera och dator. Vi har en full studioutrustning som alla som har kunskap att hantera får använda. Jag skulle också, om jag lärde mig maskinparken i snickeriet eller smedjan, få använda dessa, men jag nöjer mig med att jobba med blixtar och kameror, säger Malin Robertson Harén.

I en utflykt till den gröna papegojan i granskogen kan du mumsa fika, digga musik eller uppleva konst och konsthantverk i många former – och så granskog förstås.

Läs mer på Not Quites webb-plats!

Är du också intresserad av att förverkliga idéer ihop med andra? Du vet väl att du kan få kostnadsfri rådgivning? Gör som Not Quite och kontakta ditt närmaste Coompanion!

Foto porträtt: Malin Robertsson Harén