Prova på företagande i unik utbildning för unga vuxna

Nu får du chansen att skapa och utveckla affärsidéer tillsammans med andra. På riktigt.

I Cooperative Campus får du en unik möjlighet att bli medlem i ett befintligt företag och prova på hur företagande funkar i verkligheten. Tillsammans spånar vi olika affärsidéer, tjänster och produkter, under ett gemensamt tak. På så sätt lär vi mer om hur vi genererar framgångsrika affärsidéer som lanseras i verkligheten. Samtidigt lär du mer om cirkulär ekonomi, sociala innovationer, företagande, hållbarhet och marknadsföring.

Du banar väg för din karriär och att bli din egen chef. Du testar på att skapa och ta en affärsidé från bordet till försäljning i ett företag som har ekonomisk hållbarhet och tydlig affärsmässighet. Du lär mer om socialt entreprenörskap, delningsekonomi och företagande. Hela tiden förankrat i verkligheten. Att lära och samtidigt labba.

Vi på Coompanion Örebro län vill ge möjlighet till fler företag som är styrda av värderingar såsom öppenhet, samhällsnytta, hållbarhet och demokrati. Företag som ger nytta till samhället och står på flera ben i en föränderlig värld. Företag som präglas av gemenskap och stöttning, entreprenörsanda och kunskap.

Häng med du också!

 

Om utbildningen

Vi träffas under hösten 2020 och våren 2021. Utbildningen är utformad så att det ska gå att kombinera med jobb, studier eller annan sysselsättning. Du bestämmer själv din grad av aktivitet. Vi träffas sammanlagt ungefär 15 gånger under utbildningen (fysiskt eller digitalt).

Utbildningen kommer passa fint i ditt CV och ge dig chansen att prova att vara företagare och se om det är någonting för dig.

Utbildningen är kostnadsfri för deltagare.

 

Om dig

Utbildningen är för dig som är mellan 18 och 29 år och bor i Örebro län. Del av utbildningen är på engelska. Sök enskilt eller som en grupp. Du är välkommen att söka med eller utan befintlig affärsidé.

 

Ansökan

Ansökan öppnar 20 augusti och stänger 20 september
Antalet platser är begränsade

Du kommer kunna göra din ansökan här efter den 20 augusti.

 

Frågor

Kika gärna på en del vanliga frågor här på hemsidan (länk) eller kontakta projektledare och utbildare Josephine Hedlund på Coompanion: josephine.hedlund@coompanion.se eller 0760501234. Alla frågor är välkomna!

 

Övrigt

Utbildningen har möjliggjorts genom ett samarbete mellan Spanien, Finland, Sverige och Slovenien och finansieras av EU.

 

Läs mer om Cooperative Campus på projektets egen webbsida.