Adventure Gavle grundades med tanken om det personliga äventyret, att människorna inom företaget ska gå igenom en utvecklingsresa – och Adventure genomsyras verkligen av detta.

Verksamheten består i dagsläget av ett hunddagis, en second handoch återbruksbutik, en skaparverkstad med kreativa workshops, barnaktiviteter, språkträning och event, samt service & support.

Adventure jobbar för att skapa arbetstillfällen. Det är en del av affärsidén och det skiljer ASF från andra sociala företag. Att jobba 100% av sin egen förmåga är något som Adventure helt naturligt arbetar efter. De försöker hela tiden att anpassa både arbetsuppgifter och arbetsmängd till varje person. De har en plan och en nära dialog med varje deltagare. Samtidigt som man arbetar för varje persons mående och insats så är Adventure också noga med att framhålla att det är nödvändigt att företaget arbetar affärsmässigt.

Susanne Andersson är en av drivkrafterna inom Adventure. Hon berättar en historia som börjar tidigt i livet med epilepsi och mobbing och som fortsätter med ett arbetsliv som inte har fungerat för henne. Medicinering gör Susanne trött och kan ge problem med minnet. Hon har gått igenom år av depressioner och utmattning men ändå kämpat på med många olika arbeten.

Närmast före det att Susanne kom till Adventure arbetade hon som undersköterska. Det har varit svårt att hitta en arbetsplats där Susanne har kunnat göra en bra insats som den person hon är – en kreativ och en väldigt blyg tjej med en vilja av stål.

I december 2015 ordnade Susanne på eget initiativ så att hon fick vara deltagare på Adventure under ett år. Hon valde själv att snabbt komma upp i heltid, även om hon från början kröp efter väggarna och var en väldigt trasig person, som hon själv beskriver det. Hos Adventure togs hon om hand och fick sakta men säkert byggas upp från grunden. När året hade gått blev Susanne anställd och hon har gradvis tagit på sig nya och alltmer ansvarsfulla arbetsuppgifter. Idag sitter hon med i styrelsen, är firmatecknare och jobbar med administrationen inom företaget. Hon intresserar sig för miljöfrågor och går på näringslivsfrukostar.