Exemplen är från en kartläggning av socialt företagande i Gävleborg. Kartläggningen var en del av ett större projekt som genomförs 2018-2020.

Vi ställde två frågor till några sociala företagare. Frågorna vi ställde var:

Vad gör du?

Varför gör du det du gör?

Jag har hand om administrationen och den dagliga driften. Det känns så himla bra när man märker att man hjälper folk. Människor som kanske aldrig har fått chansen riktigt, man bara ser ett missbruk, man kanske bara ser en bakgrund från ett annat land, och så får dom chansen. Det ger sån energi när man märker att man hjälper människor.

Anneli Hedin, Stenbackens boende- och arbetskooperativ – Söderhamn

Jag är ordförande i Sommargläntan och vi driver caféet i Boulognerskogen. Utöver fika erbjuder vi barnteater och livemusik. Mötet med alla människor är så roligt. Jag drömmer om att kunna försörja mig på att hjälpa ungdomar att utvecklas.

Margareta Andersson, Sommargläntan ekonomisk förening – Gävle

Jag gör insamlingar för människor som har det svårt. Det kändes stort förra julen när en familj lade ut bilder på när barnen öppnade paketen och så skrev de hur tacksamma de var för all hjälp de hade fått.

Malin Edström, K som i Kärlek – Bollnäs

Jag jobbar med källsortering. Jag får hjälpa folk, se och bekräfta folk, samtidigt som det ger mig mitt uppehälle och just nu även mitt boende.

Leo Räisänen, Stenbackens boende- och arbetskooperativ – Söderhamn

Utveckla din idé

Fram till hösten 2020 genomför vi ett projekt där du i vår utbildning kan vara med och utveckla din idé.

Vill du vara med? Kontakta oss eller gå in i vårt digitala affärsutvecklingsverktyg coompanion.entreprenerdy.com och testa!

För mer information mejla

andreas@stenbackensboende.se eller

ulf.karlsson@coompanion.se