I takt med gig-ekonomins utveckling växer en arbetsmarknad med sämre villkor fram. Designers, musikband, filmare, fotografer och andra kreativa yrkeskategorier är några som vi på Coompanion ofta möter. Samarbete gör dessa ”gig-ekonomins pionjärer” starkare och skapar rum för skapande.

Boka rådgivning med oss om ni vill ha hjälp att komma igång!

Kulturella och kreativa näringar

Samarbete ofta nyckel till framgång

Designgrupper, konstnärer som delar gallerier eller kollektivverkstäder, teatergrupper, musikband, journalister som driver frilanskooperativ – inom kulturella och kreativa näringar är det många som samarbetar. Målet är oftast att förverkliga idéer och skapa möjligheter att leva och växa utifrån sitt kreativa yrke.

Företagandet inte målet i sig

Alla känner sig inte som företagare. Att starta företag är istället ett medel för att kunna vara verksam – att få förverkliga sina idéer. När Coompanion möter människor inom konstnärliga yrken handlar det aldrig om att ändra den kreativa kärnan – utan att bidra till utveckling av företaget med den som bas.

Vill du ha rådgivare som är vana att möta utövare inom kreativa näringar och som träffar dig som vill samarbeta i ditt företagande? Då ska du komma till Coompanion!

Läs om fler fokusområden