Coompanion är företagsrådgivaren för alla som vill förverkliga idéer tillsammans. Coompanion Roslagen & Norrort finns i de norra delarna av Stockholms län.

Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och information till dig som vill starta företag samt tjänster och utbildningar riktade främst demokratiskt styrda, medlemsägda, idéburna och sociala företag. Ditt företag eller förening kan till exempel få stöd i att utveckla ert styrelsearbete, få hjälp med att ändra stadgar eller med processledning.
Kontakta oss så pratar vi vidare!

Är du företagare? Ta hem affärer ihop med andra! Dela lokal eller maskiner. Det ökar möjligheterna samtidigt som du behåller friheten som egenföretagare, och är vanligt i branscher som kultur, kreativitet, turism och besöksnäring. Genom vår hjälp kan ni se till att vinsterna med samarbetet blir större än var och ens insats. Läs mer om företagssamverkan här eller boka kostnadsfri rådgivning med oss!

Kostnadsfri rådgivning

Är ni två eller flera som vill starta en verksamhet ihop? Eller utveckla den ni redan har? Då kan ni använda vår företagsrådgivning. Den är kostnadsfri och ni får hjälp att bolla er idé, organisation, roller, val av företagsform, hitta finansiering, eller det som just ni behöver.

Processledning för partnerskap

Coompanion har lång erfarenhet av att vara processledare för både enskilda personer, föreningar och företag som vill förverkliga sina idéer tillsammans. Vid lokal utveckling, förändringsarbeten, destinationsutveckling eller andra processer där förankring och medskapande är viktigt kan en extern processledare göra all skillnad.

Prata med oss, så får ni inkluderande och roliga metoder på er resa – från strategi till genomförande.

Utbildningar och föreläsningar

Vi skräddarsyr utbildningar efter behov. Det kan handla om styrelsearbete, gruppdynamik, konflikthantering, affärsutveckling eller ledarskap i en demokratisk organisation. Vi håller också kortare och längre entreprenörsutbildningar som är både inspirerande och lärorika.

Styrelsecoach

Genom Styrelseacceleratorn, ett moduluppbyggt koncept för styrelser i kooperativa eller idéburna företag, hjälper vi er att nå ett effektivt styrelsearbete. Tillsammans med en personlig styrelsecoach ökar ni er förmåga att lyfta blicken från det operativa till att istället leda mot strategiska mål.

Läs mer

Affärsutveckling workshop

Coompanion hjälper till med att utveckla ditt befintliga företag. Vi kan tillsammans t ex arbeta med att skapa större tillväxt, lösa specifika problem och/eller förbättra lönsamheten.

Vi erbjuder halv- eller heldags workshop i affärsutveckling tillsammans med nyckelpersoner i ditt företag där vi analyserar historiken och nuläget för ert företag i syfte att identifiera utvecklingsmöjligheterna.

Skolbesök

Vi på Coompanion har fått i uppdrag av Tillväxtverket att få fler att starta företag tillsammans, i kooperativ form. Är din organisation en utbildningsanordnare och vill ha information om kooperation, samhällsentreprenörskap eller social innovation? Hör gärna av er till oss så kan vi komma ut till er och berätta.

UF-lärare? Vi kommer gärna ut till er skola för att informera er UF-lärare om tillsammansföretagande genom ekonomisk förening. Kontakta oss!

Hyr ett proffs till stämman!

Det kan vara skönt och även utvecklande att ett proffs håller i klubban under stämman eller årsmötet. Vi har lång erfarenhet av styrelsearbete i kooperativa och idéburna företag. Hyr in en erfaren ordförande från oss!

Hör av dig så pratar vi om hur det går till!

Översyn av stadgar

Har ni full koll på vad som egentligen står i era stadgar, och vad det faktiskt betyder? Låt oss granska era stadgar eller göra en fullständig översyn.

Skriva projektansökan

Vi hjälper er att få in den där projektansökan!

Behöver ni en projektpartner? Prata med oss! Kanske kan vi göra skillnad tillsammans?!

Hitta finansiering

Ibland behöver man finansiering för att kunna förverkliga sin idé. Det ingår såklart i vår rådgivning, och dessutom har vi varit med och startat Mikrofonden som hjälper till med garantier för banklån och investeringar till kooperativ, föreningar, stiftelsen och andra aktörer.

Kommunikation

Svårt att nå ut med ditt budskap? Vi kan hjälpa er!

Vi har bred erfarenhet av sociala medier, nyhetsbrev, trycksaker, layout mm.

Vill ni ha utbildning? Kontakta oss!

Starta Hållbart

Ta sikte på de globala målen! Er affärsidé kan bidra till att lösa några av de största utmaningar som världen står inför. På vår sajt Starta Hållbart kan ert företag skapa sin egen action plan och hitta inspirerande exempel på hur andra driver riktigt hållbara företag.

Vad behöver ni?

Ingenting är omöjligt när man jobbar tillsammans! I vårt stora nätverk hittar vi alltid lösningar på diverse utmaningar – oavsett om det handlar om tekniska lösningar eller smal expertkompetens.

Det här kan Coompanion!

  • Hur ni startar ett företag tillsammans.
  • Hur ni startar ett kooperativ.
  • Kooperativ organisering, samhällsentreprenörskap och sociala innovationer.
  • Hur företagssamverkan kan stärka besöksnäring/frilansare/ matproduktion.
  • Mäta och visa vilken nytta kooperativ och andra idéburna gör.
  • Hur ni behåller servicen på landsbygden

…och mycket mer. Kontakta oss idag!